hvelvet
Konverteringsoptimalisering Konverteringsoptimalisering

Konverteringsoptimalisering, ta hånd om trafikken som kommer inn

Konverteringsoptimalisering, eller CRO (Conversion Rate Optimization), er en helt spesiell arbeidsmåte og arbeidsmetode. Denne måten å arbeide på går ut på å benytte seg av sine besøkeres tilbakemeldinger og sin data for å finne alle forbedringsområdene som finnes på nettstedet sitt.

En konvertering er når en besøker gjennomfører en ønsket handling på nettstedet. Det kan for eksempel være at den velger å abonnere på ditt nyhetsbrev, sender inn en kontakthenvendelse eller gjennomfører et kjøp.

Kort forklart kan man si at konverteringsoptimalisering handler om å forbedre de besøkendes opplevelse på nettstedet.

En forbedret opplevelse leder til at det blir både enklere og mer motiverende for en besøker å gjøre en konvertering. Noe som igjen fører til økning i omsetning!

Har du trafikk så er faktisk neste steg konverteringsoptimalisering

Hvordan opplevelsen var og føltes når besøkeren var inne på ditt nettsted er noe som er umulig å se i Google Analytics. Google Analytics kan bare fortelle deg hvor på nettstedet pengene lekker ut, men ikke hvorfor. Dermed er det er stor sjanse for “feil”, som for eksempel at søkekriteriene forsvinner ved nytt søk overses dersom man bare ser i sitt analyseverktøy.

Konverteringsoptimalisering handler om å knytte sammen dataanalyse, webpsykologi, teknisk analyse, kreativitet, brukertester (kvalitativ og kvantitativ), UX-design, copywriting og eksperimenter i en god miks!

Ved å jobbe aktivt med alle disse ulike delene vil man få innsikten man trenger for å finne ut av hva som bør forbedres og endres for å få best mulige brukeropplevelser.

Et ekstra lite pluss med konverteringsoptimalisering er at når du tester endringene dine før teknisk implementering, slipper du å sløse bort tiden til dine utviklere. Du sparer også penger på å implementere noe som viser seg å kanskje ikke fungere.

La oss utdype hva en brukeropplevelse faktisk er

Tenk deg et scenario der du er ute etter å få booket en etterlengtet reise for sommerferien. Du går inn på nettsiden til en reiseaktør, velger avreisedato, antall uker og reisemål.

Når søkeresultatet vises ser du ingen reisemål som faller i smak, hverken for deg eller for lommeboken din. Du må med andre ord utføre et nytt søk. Du bytter reisemål og søker på nytt. Du blir overrasket over hvor billig det plutselig ble, men innser etterhvert at søkekriteriene for både avreisedato og antall uker ble nullstilt i det du valgte å søke på nytt.

Tenk deg at det samme skjer hver eneste gang du velger å søke på et nytt reisemål. Det kommer til å ende med at du mister motivasjonen for å søke videre på dette nettstedet.

Og i stedet for at turen din går til sydligere strøk med den aktøren du besøkte siden til, går du heller videre til en konkurrent av siden du akkurat var på. Eller du dropper turen helt og holdent og reiser på hytta!

Uansett hva du ender opp med å gjøre så ender opplevelsen (som alle besøkende på nevnte side opplever) i at selskapet du besøkte taper masse masse penger.

Og dette scenarioet er bare ett eksempel på en liten del av kundereisen der mye penger går tapt.

Les hele artikkelen her på Right Brains websider